Djupvågsbehandling

Djupvågsbehandling återställer vätskebalansen i kroppen, ökar blodgenomströmning i musklerna och släpper på spänningar. Vi arbetar med maskin m1 och m2, utvecklad av AtlasBalans.

Återställer vätskebalansen

Djupvågsbehandling som fokuserar på bindväv återställer vätskebalansen i kroppen

Djupvågsbehandling som fokuserar på bindväven hjälper kroppen att släppa spänningar i musklerna, får oss att bli lugna samtidigt som den ökar blodgenomströmning och återställer vätskan i kroppen. Läs mer om Bindvävsbehandling.

Djupvågsbehandling som fokuserar på musklerna är som en klassisk massage. Den får oss att bli lugna och må bra, samtidigt som den ökar blodgenomströmningen.

På Bindvävskliniken så har vi mer fokus på bindväven istället för musklerna, vilket ger lite mer. Det innebär egentligen att varenda cell i muskeln berörs av behandlingen, samtidigt som vibrationerna sträcker sig ut från området och når fram till senor, ligament bortanför den muskeln som vi utgår ifrån. Det vill säga andra bindvävsstråk som har kontakt med fler muskler.

Bindväven omsluter och håller ihop vår kropp, läs mer under bindväv. Men den har också ett ansvar att förse oss med vätska, det är just via bindväven som vätskan kan nå ut till cellerna och låta kroppen få rätt vätskebalans. Vibrationerna från AtlasBalans Djupvågsmaskin m1 och m2, har funktionen att återställa vätskebalansen i kroppen.

Minska oro och depression med djupvåg

Regelbunden djupvågsbehandling som kan liknas vid klassisk massage sänker blodtrycket, ökar blodgenomströmning till muskler och höjer välmåendet. I tillägg så återställs vätskebalansen också!

Att ha en sund vätskebalans hjälper kroppen till bättre hälsa.

Den här formen av massage ökar välmåendehormonerna, som till exempel oxytocin, serotonin och dopamin. Samtidigt som den minskar utsöndringen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin. Sammanfattningsvis så fungerar nervsystemet lite som en vågskål, ju mer lugn desto mindre stress och vice versa, kroppen hanterar inte bägge samtidigt.

Regelbundna behandlingar är ett utmärkt sätt för kroppen att få hjälp med att balansera sina välmåendehormoner!

Jag citerar Dr Sanna Ehdin om varför många som har problem med depression uppskattar regelbunden massage som behandlingsmetod.

“Oxytocin ökar sårläkningen och förbättrar sömnen. Massage ger även frisättning av betaendorfiner, vilka är kroppseget  morfin som ger lyckokänslor, välbefinnande och optimism. Frisättning av betaendorfiner lindrar också depressioner”.

Dr Sanna Ehdin