Fasciabehandling hjälper mot

Fasciabehandling hjälper mot huvudvärk, ömmande muskler, leder, frozen shoulder, hälsporre, svullna ben och mycket mer. Höj ditt välmående och hjälp kroppen att skapa balans och optimera möjligheter att läka sig själv.

Fasciabehandling hjälper mot många olika situationer.

Men vi släpper ju bara på spänningar

När saker händer med kroppen, ett fall eller annan utifrånpåverkan, så skapas spänningar, vibrationerna från AtlasBalans maskin, tillsammans med Osteopatisk terapi hjälper kroppen att kartlägga och släppa spänningar. Därför rekommenderar jag Fasciabehandling.

  • Har du någon gång fallit hårt i backen och sedan dess vant dig lite grand vid att alltid ha lite ont någonstans så har det skapat spänningar som fört med sig annan obalans i kroppen. Då är Bindvävsbehandling ett bra alternativ, välj minst 5 ggr så att vi hinner gå igenom hela din kropp och hitta de spänningar som från början orsakade obalansen. Har de byggts upp under lång tid så krävs det fler gånger, men du kan räkna med att ganska snart känna förändring.
  • Har du hälsporre så ligger inte problematiken i hälen, vi går igenom bindvävsstråken och ger hälen mera utrymme så att den kan få bättre glid i senor och ligament. Så att den kan återfå sin kapacitet. Vi ökar möjligheterna för hälen att göra sitt jobb helt enkelt. Även här rekommenderar jag att boka Bindvävsbehandling. Ett typiskt fel är annars att bara behandla muskeln/senan där det gör ont. Eller om du höjer hälen med inlägg för att minska smärtan, så egentligen så säger du bara till hälen att det är helt ok, du behöver inte göra ditt jobb.
  • Har du huvudvärk så rekommenderar jag bindvävsbehandling. Vi letar spänningar helt enkelt, titta gärna på videon, där kund berättar hur vi kom i ordning med hennes migrän som varat i över 20 år.
  • Frozen shoulder eller tennisarmbåge är en följd av spänningar på olika ställen. Det finns en anledning till varför kroppen har sagt ifrån, då handlar det om att hitta dem. Det är därför vi tillsammans letar spänningar, släpper på dem och låter kroppen få tillbaka sin rörlighet. Även här rekommenderar jag att boka ett 5-kort med Fasciabehandlingar.
  • Har du en Scolios som uppenbarat sig med åren så att du fått en snedhet i ryggen? Då rekommenderar jag regelbundna Fasciabehandlingar för att släppa på spänningar. Där det finns en obalans så finns det bindväv som drar åt något håll. Kunder har fått mindre smärta och om du tänker att Scoliosen drar till spänningarna allteftersom åren går, så har du en möjlighet att mota just den framfarten. Behandling gynnar en mer hälsosam och rakare ryggrad.

Eftersom bindväven också är ansvarig för att producera hyaluronsyra så finns det fler fördelar än vi än så länge känner till.

  • Idrottsprestationer. Tack vare ett pilotprojekt med en simmare har vi märkt att hyaluronsyran, som har ett stort ansvar i glideffekt mellan muskler, förbättrade simtiderna med 14% efter cirka fem behandlingar. Vi vet inte ännu hur mycket dessa behandlingar skulle kunna hjälpa elitidrottare att prestera bättre. Hemligheten är att tänka Bindväv istället för muskler, så om detta är intressant för dig, så rekommenderar jag ett 10 kort med Bindvävsbehandlingar. Vill du veta mer så se filmen där Sven berättar om sin prestation.
  • Har du varit sjuk och haft inflammationer i kroppen, eller varit sängliggande och låtit kroppen torka ut, så är dessa vibrationer också till gagn för dig. Just för att motverka uttorkning och låta kroppen få ta del av all vätska som du kanske dricker men som inte hjälper. Tänk hur hunden eller katten sträcker på sig varje morgon! Det gör den för att den ytliga bindväven ska släppa taget mot den ihopklistring med huden och underliggande bindväv som skett under natten. Så effektivt. Där behöver vi ha ett flöde av vätska så att all transport i bindväven fungerar bra.
  • Huvudvärk eller migrän. Hjälp kroppen att släppa på spänningar så finns stora möjligheter för huvudvärken att ge med sig. Spänningar kommer av stress, men det är ändå hanterbara spänningar. Självklart behöver vi också se över den allmänna situationen som skapar stress – spänningar – huvudvärk eller migrän.
  • Var alert. När vi har bra flöde i bindväven så fungerar också kommunikationen mellan hjärna, ryggmärg och alla våra organ på ett mycket bättre sätt än om det finns blockeringar i form av förtorkning, inflammation, celluliter, förhårdnader eller annat. Vill dock påpeka att kroppen är fenomenal på att hitta omvägar, det går till en viss gräns, efter det så börjar vi känna av blockeringarna och kanske känner oss stumma eller svullna eller får andra åkommor. Kort sagt; Bindväven är som kroppens egna infrastruktur. Behandlingarna frigör och hjälper kroppen med lite vägarbete så att kommunikationen ska fungera väl.

Hur är det möjligt att höja välmåendet med Bindväven?

Bindväven har ett stort ansvar i processen att skapa balans för att stå och gå, samtidigt som det är en struktur där celler ska kunna kommunicera och vägarna till och från hjärnkontoret komma fram.

Oavsett om du mår bra eller har ont någonstans så är Bindvävsklinikens främsta mål att släppa på spänningar och höja ditt välmående!

Varmt välkommen