Om mig

Bindväv och Bindvävskliniken

Välkommen till Bindvävskliniken, här är några ord om mig själv och varför intresset för fascia och bindväv bara växer.

Den största fascinationen är kroppens egen förmåga. Att den faktiskt kan hjälpa sig själv, mycket mer än vi är vana vid. Det är något som jag har intresserat mig för på olika sätt hela mitt liv, hur energierna i kroppen fungerar och att vi har mer kapacitet än vi tror. Och när Fascia och Bindväv helt plötsligt dyker upp inom forskningen så inser jag att den här “nyckeln” är större än vi tror.

Bindväv har nycklar till lymfsystem, energi i kroppen, smidighet, muskler, skelett, nervsystem, känslor, blod och vätskeflöde som hjälper kroppen att fungera optimalt. Och alla dessa nycklar fungerar bäst när bindväven får göra det den gör bäst; att hålla kroppen i balans. Därför är det det jag jobbar med just nu; att med bindvävens hjälp få kroppen i fysisk balans och därigenom också öka hälsan inom många andra områden.

Kroppen vill bara ha balans

Balans så att hela systemet ska fungera, nervsystem, blodomlopp, muskler information till och från muskler, ögonen, öronen.. och så vidare, ALLT i hela kroppen är uppbyggd med balans. Då pratar vi om fysisk balans. Den fysiska balansen krävs för att även den kemiska ska ha bra förutsättningar, för att hormoner ska göra sitt bästa…. Ingen del vill vara klämd eller gömd. Inte ens den emotionella balansen vill vara klämd eller nedtryckt av en fysisk sammandragning. Är ni med… det finns ingenting som undgår den fysiska balansen.

Mitt mål är att vi alla ska börja med Friskvård och därefter, när alla enkla fysiska redskap har använts, då kan vi söka sjukvård. Jag har erfarenhet av hur “för mycket” mediciner kan ge negativa följder, medicinering som hade kunnat undvikas om man tittat till den fysiska balansen först. Det handlar inte om att säga nej till medicin, den behöver vi också, men även där ska finnas en balans. En insikt som har följt med mig från barnsben tack vare min mors sjuksköterskevanor att läsa Fassboken. Det gjorde jag med.

Det här är viktigt för mig under behandling

  • Att vi tillsammans lyssnar på kroppen, det är den som har informationen.
  • Att du som kund förmedlar hur det känns och vart vibrationerna tar vägen. Det kan ge svar på mycket, vilka muskler som valt att samarbeta och vilka som blivit utmanövrerade. Orsaker till massor av situationer och besvär finns att avläsa här.
  • Vad som är typiskt för under behandling är egentligen frågan: Men hur tänkte kroppen här? Dessa svar gör det enklare att förstå orsaker till besvär.
  • Vill du prova en behandling så kan du boka här.

Men hur tänkte kroppen här?

Magdalena Andersson

Fascia i Rörelse

Under utbildning till Professional Teacher of YogaMonks så studerade jag Fascia redan 2016. Då förstod jag inte riktigt vidden och effekten av bindvävens kapacitet, inte ens fast Jonathan Monks, grundaren av YogaMonks, förklarade under en lektion: “You are twenty years ahead! You just don’t know it yet”.

Men nu vet jag!

Det är alltså tack vare YogaMonks som jag på nytt började lära mig om Fascia. Då hade jag efter många års praktiserande insett att det inte bara handlade om muskler för att vara stark och ha en bra hållning. Men insikten kom inte förrän 2018, då jag googlade Fascia på nytt, insåg hur långt forskningen kommit och därefter gick utbildningen till Fasciaterapeut, Bindvävskliniken skapade jag året därpå. En utbildning arrangerad av Hans Bohlin, innovatör till de vibrerande maskinerna m1 och m2, som jag skulle säga pratar samma språk som bindväven. Behandling med specifikt de här vibrationerna ber om lov. Inget manipulerande eller forcerande under behandlingarna

Välkommen till att boka behandlingar av Bindväv samt YogaMonks klasser, som jag presenterar under rubriken Fascia i Rörelse, en beskrivning som kort och gott förklarar hur vi jobbar med träningsformen.

Daily Does It

Mithila Kara

Förebilder:

  • Mithila Kara, grundare till Sadhana/YogaMonks, hon har genom åren hjälpt mig hålla i den röda tråden att yoga och meditera lite varje dag. Tack vare daglig praktik av YogaMonks så insåg jag Bindvävens ansvar och potential i att hjälpa oss att behålla och förbättra vår hälsa. YogaMonks är ett läkande sätt att röra sig, den här formen av rörelse hjälper kroppen att få balans.

  • Tom Myers och hans arbete Anatomy Trains. Han har gett oss en helt ny kroppskarta av Fascia i våra kroppar. Det är också han som har lärt mig BodyReading, för att snabbt och enkelt se vilka Bindvävsstråk som kroppen har använt sig av, ofta överdimensionerat.
  • Åke Renman, Osteopat och huvudlärare till Fasciaterapeut. Han lärde mig känna och förstå vad händer kan göra.
  • Ida Rolfing, en förebild i hur vi ska se skelettet och betydelsen av att få kroppen i balans. “It’s not how deep you go, its how you go deep”
  • Elisha Celeste, Mobility Mastery. Hon fick mig att inse att Bindväven har integritet. Vi kan inte förändra Bindväven om vi inte bett om lov. Om inte kroppen själv inser syftet med förändring.

Hoppas att jag gett svar på era frågor om hur behandlingarna går till och hur det ens kan vara möjligt att hjälpa svåra problem på enkla sätt. Mitt svar är enkelt; fråga kroppen.

Hur kan det ens vara möjligt att hjälpa svåra problem på ett enkelt sätt?

– Fråga kroppen!

Magdalena Andersson

Magdalena Andersson. Legitimerad Swedish Fascia Vibes terapeut och specialiserad Fasciaterapeut, samt professionell YogaMonks teacher, specialiserad på Fascia i Rörelse.