Vem blir hjälpt av Fasciabehandling?

Fasciabehandling på Bindvävskliniken i Göteborg hjälper i det flesta fall mot många av det vanligaste smärtproblemen som kan uppstå i din kropp, bland annat huvudvärk, ömmande muskler, leder, frozen shoulder, hälsporre och svullna ben.

Höj ditt välmående och hjälp kroppen att skapa balans och optimera möjligheter att läka sig själv. Boka tid här!

- Men ni släpper ju bara på spänningar!

Det är sant! Din kropp är intelligent, den har skapat spänningar av en anledning. Därför tar vi alltid reda på historien bakom för att få en förståelse varför det har skapats. Vårt mål är att kroppen helt enkelt inte ska se något behov av att återskapa spänningarna igen. Denna målsättning skapar långvarig hälsa.

Fasciabehandling i Göteborg

Smidighet, Rörelse och Balans

Fasciabehandling hjälper Dig!

Oavsett anledning till varför du kommer till oss på Bindvävskliniken så är de positiva bieffekterna genomgående, vi ökar flödet, släpper på spänningar, balanserar din kropp, reducerar smärta, vitaliserar immunförsvaret, öppnar upp för lymfsystemet och får kroppens vätskenivåer i balans.

Om du har ont någonstans i kroppen så är det troligtvis skapat av tidigare ohälsa och att din bindväv på grund av det är hopklibbad. Ett tillstånd som försämrar en mängd funktioner i Din kropp, till exempel begränsad rörelse, besvär i leder, muskulära åkommor eller en inflammation som inte vill ge med sig.

Hur blir jag hjälpt av Fasciabehandling?

När du kommer till oss på Bindvävskliniken och har någon nytillkommen problematik så innefattar Bindvävsklinikens fasciabehandling också att vi tar oss an Dina gamla spänningar. Spänningar som du med tiden har vant dig vid. Och ofta så är det oundvikligt, eftersom gamla besvär ofta är orsaken till dom nya.

  • Fasciabehandling ökar flödet, släpper på dina spänningar och höjer på så sätt ditt välmående!
  • Fascia I Rörelse ger dig smidighet, styrka och balans.

Och… Glöm inte att även om du mår bra – så kan du må ännu bättre.

Vår nya Anatomikarta – ett nytt sätt att se på kroppen!

Vi är fortfarande ovana vid tankesättet att en gammal axelskada faktiskt kan hänga ihop med en höftbesvär, men jag lovar att det är helt logiskt när man väl fått inblick i vår nya anatomikarta. Ett nytt sätt att se på hur vår fantastiska kropp fungerar!

Lite ont i rumpan.

Om du någon gång har fallit hårt i backen och därefter vant dig lite grand vid att ha ont någonstans så innebär det spänningar som för med sig obalanser i kroppen. Det kan vara orsaken till en ”nytillkommen” skada som du kommer till Bindvävskliniken för. Då är Fasciabehandling ett bra alternativ, köp vårt 5-kort så att vi hinner gå igenom hela din kropp och hitta de spänningar som från början orsakade obalansen. Har de byggts upp under lång tid så krävs det fler gånger, men du kan räkna med att ganska snart känna förändring.

Hälsporre

Om du har hälsporre så ligger inte problematiken i hälen. Istället så går vi igenom bindvävsstråken och ger hälen mycket mera utrymme så att den kan få bättre glid i senor och ligament. På så sätt kan den återfå sin kapacitet. Vi ökar möjligheterna för hälen att göra sitt jobb helt enkelt. Även här rekommenderar jag att boka Bindvävsbehandling. Ett typiskt fel är annars att bara behandla muskeln/senan där det gör ont. Eller om du höjer hälen med inlägg för att minska smärtan, så egentligen så säger du bara till hälen att det är helt ok, du behöver inte göra ditt jobb. Vilket inte hjälper kroppen i längden.

Huvudvärk

Har du huvudvärk så rekommenderar jag fasciabehandling. Vi letar upp var Du har dina spänningar, titta gärna på videon, där kund berättar hur vi kom i ordning med hennes migrän som varat i över 20 år.

Frozen Shoulder

Frozen shoulder, tennisarmbåge eller musarm är en följd av spänningar på olika ställen. Det finns en anledning till varför kroppen har sagt ifrån och då handlar det om att hitta orsaken. Det är därför vi tillsammans letar spänningar, släpper på dem och låter kroppen få tillbaka sin rörlighet. Även här rekommenderar jag att boka ett 5-kort.

Scolios

Har du en scolios som uppenbarat sig med åren så att du fått en snedhet i ryggen? Då rekommenderar jag regelbundna Fasciabehandlingar för att släppa på spänningar. Det är tydligt att där det finns en obalans, så finns det också en motkraft i fascian som drar åt motsatt håll. Kunder får givetvis mindre smärta och om du tänker att Scoliosen drar åt spänningar allteftersom åren går, så har Du en möjlighet att mota just den framfarten. Fasciabehandling skapar en mer hälsosam och rakare ryggrad.

Vår nyupptäckta tillgång, Hyaluronsyra

Då bindväven också är ansvarig för att producera hyaluronsyra så finns det fler fördelar än vi än så länge känner till. Hyaluronsyran är huvudingrediensen i den Extracellulära matrixen som till exempel utgör miljön där lymfan ska kunna jobba. Därför behöver vi ett bra flöde i hela kroppen. Dessutom så är Hyaluronsyra en av huvudingredienserna i ledernas synnovialvätska. Ett flöde som vi saknar i en av våra vanligaste ledsjukdomar; Artros. Jag tror att ni förstår vad jag menar med att vi ännu inte sett alla fördelar med en hälsosam Bindväv.

Idrottsprestationer

TACK vare vårt pilotprojekt med en hängiven motionssimmare lyckades Sven förbättra sina simtider med över 14% efter bara fem behandlingar. Detta fantastiska resultat beror på att vår behandling via de snälla osscillerande vibrationerna påverkar Fasciacyten. Då återskapas hyaluronsyra som i sin tur har ansvar för glideffekten mellan musklerna och ökar flödet i bindväven/fascian. Tyvärr vet vi ännu inte hur mycket dessa behandlingar skulle kunna hjälpa elitidrottare att prestera bättre. Förmodligen är hemligheten att tänka bindväv/fascia istället för muskler!

Är detta upplägg intressant för dig så rekommenderar jag två 5-kort med våra bindvävs-behandlingar. Vill du veta ännu mer så måste du se filmen här nere där Sven berättar om sin personliga utveckling till tider han aldrig drömt om tidigare!.

Inflammationer

Har du varit sjuk, haft inflammationer i kroppen eller varit sängliggande och låtit vätskan stagnera, då är dessa vibrationer till gagn för dig. Fasciabehandlingen hjälper kroppen att ta vara på vätskan som finns tillgänglig för att återställa vätskebalansen i bindväv. På så sätt motverkas uttorkning.

Stretch har givetvis också betydelse, det är anledningen till varför hundar och katter sträcker på sig varje morgon! Det behöver vi också göra. Efter en natt i sängen så har den ytliga bindväven klibbat ihop med underliggande bindväv.

Huvudvärk och migrän

Huvudvärk eller migrän. Det finns stora möjligheter för huvudvärk att ge med sig under våra behandlingar. När spänningar som sträcker sig tvärs över ryggraden samtidigt kopplas ihop med bindvävsstråken som går upp mot huvud och ner mot fötter, så är det kraftfulla spänningar som når upp i huvudet. Det är därför ett helhetstänk brukar hjälpa, även mot sådana här dilemman.

Kommunikation

Var alert! Bra flöde i bindväven förbättrar kommunikationen mellan hjärna, ryggmärg och alla våra organ på ett bra sätt. Bättre än om det finns blockeringar i form av förtorkning, inflammation, celluliter, förhårdnader eller annat. Vår kropp är fenomenal på att hitta omvägar, men det går till en viss gräns. Efter det så börjar vi känna av blockeringarna och kanske känner oss stumma eller svullna eller får andra åkommor. Bindväven är som kroppens egna infrastruktur. Behandlingarna frigör blockeringar och banar väg för kommunikationen att fungera bra.

Vi ser till helheten i din kropp