Vem blir hjälpt av Fasciabehandling?

Fasciabehandling på Bindvävskliniken i Göteborg hjälper mot huvudvärk, ömmande muskler, leder, frozen shoulder, hälsporre, svullna ben och mycket mer. Höj ditt välmående och hjälp kroppen att skapa balans och optimera möjligheter att läka sig själv.

- Men ni släpper ju bara på spänningar!

Det är sant. Kroppen är intelligent, den har skapat spänningar av en anledning. Därför tar vi reda på historien bakom för att få en förståelse varför det har skapats. Vårt mål är att kroppen helt enkelt inte ska se något behov av att återskapa dem igen. Det ger långvarig hälsa.

Fasciabehandling på Bindvävskliniken i Göteborg.

Fasciabehandling i Göteborg

Smidighet, Rörelse och Balans

Fasciabehandling hjälper mot många olika situationer.

Oavsett anledning till varför du kom hit så är de positiva bieffekterna genomgående att vi vitaliserar immunförsvaret, öppnar upp för lymfsystemet och får kroppens vätskenivåer i balans.

Om du har ont någonstans i kroppen så är det troligtvis skapat av ohälsa och sammanklibbningar av Fascian. Ett tillstånd som försämrar en mängd saker i kroppen, som till exempel rörelse, ledbesvär, muskulära åkommor eller en inflammation i kroppen som inte vill ge med sig.

Vem blir hjälpt av Fasciabehandling?

Om du kommer till Bindvävskliniken med någon nytillkommen skada så innefattar behandlingen även att vi tar oss an gamla spänningar, som du med tiden har vant dig vid. Och ofta, så är det oundvikligt eftersom gamla besvär ofta är orsaken till de nyare.

  • Fasciabehandling höjer ditt välmående
  • Fascia i Rörelse ger dig smidighet, styrka och balans
  • Lymfmassage i Fascia optimerar ditt immunförsvar
Och... Glöm inte att även om du mår bra -  så kan du må ännu bättre. 
Vår nya Anatomikarta – nytt sätt att se

Vi är fortfarande ovana vid tankesättet att en gammal axelskada faktiskt kan hänga ihop med en höftbesvär, men jag lovar. Det är ganska logiskt när man väl fått inblick i vår nya Anatomikarta. Det är bara ett nytt sätt att se.

Lite ont i rumpan.

Om du någon gång har fallit hårt i backen och därefter vant dig lite grand vid att ha ont någonstans så innebär det spänningar som för med sig obalanser i kroppen. Det kan vara orsaken till en “nytillkommen” skada som du kommer till Bindvävskliniken för. Då är Fasciabehandling ett bra alternativ, välj minst 5 ggr så att vi hinner gå igenom hela din kropp och hitta de spänningar som från början orsakade obalansen. Har de byggts upp under lång tid så krävs det fler gånger, men du kan räkna med att ganska snart känna förändring.

Hälsporre

Om du har hälsporre så ligger inte problematiken i hälen. Istället så går vi igenom bindvävsstråken och ger hälen mycket mera utrymme så att den kan få bättre glid i senor och ligament. På så sätt kan den återfå sin kapacitet. Vi ökar möjligheterna för hälen att göra sitt jobb helt enkelt. Även här rekommenderar jag att boka Bindvävsbehandling. Ett typiskt fel är annars att bara behandla muskeln/senan där det gör ont. Eller om du höjer hälen med inlägg för att minska smärtan, så egentligen så säger du bara till hälen att det är helt ok, du behöver inte göra ditt jobb. Vilket inte hjälper kroppen i längden.

Huvudvärk

Har du huvudvärk så rekommenderar jag bindvävsbehandling. Vi letar spänningar helt enkelt, titta gärna på videon, där kund berättar hur vi kom i ordning med hennes migrän som varat i över 20 år.

Frozen Shoulder

Frozen shoulder eller tennisarmbåge är en följd av spänningar på olika ställen. Det finns en anledning till varför kroppen har sagt ifrån, då handlar det om att hitta dem. Det är därför vi tillsammans letar spänningar, släpper på dem och låter kroppen få tillbaka sin rörlighet. Även här rekommenderar jag att boka ett 5-kort med Fasciabehandlingar.

Scolios

Har du en Scolios som uppenbarat sig med åren så att du fått en snedhet i ryggen? Då rekommenderar jag regelbundna Fasciabehandlingar för att släppa på spänningar. Det är tydligt att där det finns en obalans så finns det också en bindväv som drar åt ett annat håll. Kunder har fått mindre smärta och om du tänker att Scoliosen drar till spänningarna allteftersom åren går, så har du en möjlighet att mota just den framfarten. Behandling gynnar en mer hälsosam och rakare ryggrad.

Vår nyupptäckta tillgång: Hyaluronsyra

Eftersom bindväven också är ansvarig för att producera hyaluronsyra så finns det fler fördelar än vi än så länge känner till. Det är också intressant att veta att Hyaluronsyran är huvudingrediensen i den Extracellulära matrixen som till exempel utgör miljön där lymfan ska kunna jobba. Därför behöver vi ett bra flöde i hela kroppen. Dessutom så är Hyaluronsyra en av huvudingredienserna i ledernas synnovialvätska. Ett flöde som vi saknar i en av våra vanligaste ledsjukdomar; Artros. Jag tror att ni förstår vad jag menar med att vi ännu inte sett alla fördelar med en hälsosam Bindväv.

Idrottsprestationer.

Tack vare ett pilotprojekt med en nördig simmare så förbättrade han sina simtider med cirka 14% efter fem behandlingar. Det beror på att vibrationerna påverkar Fasciacyten och återskapar hyaluronsyran som i sin tur har ansvar för glideffekten mellan musklerna. Vi vet inte ännu hur mycket dessa behandlingar skulle kunna hjälpa elitidrottare att prestera bättre. Hemligheten är att tänka Bindväv istället för muskler, så om detta är intressant för dig, så rekommenderar jag ett 10 kort med Bindvävsbehandlingar. Vill du veta mer så se filmen där Sven berättar om sin prestation.

Inflammationer

Har du varit sjuk och haft inflammationer i kroppen, eller varit sängliggande och låtit kroppen torka ut, så är dessa vibrationer också till gagn för dig. Fasciabehandlingen hjälper kroppen att ta vara på vätskan som finns tillgänglig för att återställa vätskebalansen i bindväv. På så sätt motverkas uttorkning.

Stretch också betydelse, det är anledningen till varför hundar och katter sträcker på sig varje morgon! Det behöver vi också göra. Efter en natt i sängen så har den ytliga bindväven klibbat ihop med underliggande bindväv.

Huvudvärk och migrän

Huvudvärk eller migrän. Det finns stora möjligheter för huvudvärken att ge med sig. När spänningar som sträcker sig tvärs över ryggraden från hand till hand, också kopplas ihop med bindvävsstråken som går upp mot huvud och ner mot fötter så är det kraftfulla spänningar som når upp i huvudet. Det är därför ett helhetstänk brukar hjälpa, även mot sådana här dilemman.

Kommunikation

Var alert. Bra flöde i bindväven förbättrar kommunikationen mellan hjärna, ryggmärg och alla våra organ på ett bra sätt. Bättre än om det finns blockeringar i form av förtorkning, inflammation, celluliter, förhårdnader eller annat. Vill dock påpeka att kroppen är fenomenal på att hitta omvägar, det går till en viss gräns, efter det så börjar vi känna av blockeringarna och kanske känner oss stumma eller svullna eller får andra åkommor. Bindväven är som kroppens egna infrastruktur. Behandlingarna frigör blockeringar och banar väg för kommunikationen att fungera bra.

Vi ser till helheten i din kropp