Fascia Friends

Fascia, Rörelse och Hälsa

Fascia, Rörelse och Hälsa

Fascia Friends i Göteborg

Välkommen till Fascia Friends! Professionella, kunniga och fantastiska yogalärare och terapeuter.

Under våren & hösten 2024 kommer vi att ha klasser, kurser och workshops i Bindvävsklinikens yogasal. Där våra gemensamma nämnare är Fascia, Rörelse och Hälsa. Vi vill på det här viset vill dela med oss av kunskap, kroppskännedom och helhetstänk. Välkomna!

Anna Dahlman
Anna Dahlman, YogaMonks professional Teacher.

Anna är certifierad YogaMonks lärare och taiji instruktör med 20 års erfarenhet och driver sedan 2017 Earevolution AB. Rötterna är stadigt i hathayogan och taijin och i YogaMonks metoden fann hon en kombination av de båda. Annas yogaklasser är en lekfull blandning av yoga och taiji med fokus på att mjuka upp höfter och sträcka ut stela muskler för ökad smidighet och rörlighet. Genom åren har Anna undervisat i tonårsyoga, gravidyoga, tant och gubbyoga. Inriktningen på kurserna nu är höft och core, bra för golfswingen och crawlsimningen. Allt som uppmuntrar rörelse och flöde!

Mithila Kara

”The movement of spirit and the existence of something other than meets the eyes has always made sense to me and to convey that vision with joy is my gift and I am happy to be of service in sharing this vision with you. With deLight as the guide life becomes a smooth flow of challenges, growing in tune with the Universe. It is an active choise to change myself. This daily choosing of Flow is to me Sadhana, the daily spiritual study and practice. The time committed to it I find is returned, multiplied, in energy, serendipity and awe.”

Mithila är grundaren och utövare av YM och har haft yoga som sin arbetsplats sedan 2006. Grundare/kreativ chef på Mithila Kara, terapeut i svensk klassisk massage, författare, healer, dansare, artist, skådespelerska & modell. Mithila driver idag YM och är stationerad i Älvsered.

YM är en unik, fascia baserad Hatha- och Vinyasa-yogametod. Vi arbetar med att låta ryggraden befrias från dess restriktioner. Det sker genom att fascian får expandera och resulterar i ett ökat flöde i hela kroppen! Kroppen som en enhet, från kärnan i benstrukturen med enkla och exakta riktningar!

Jenny Ammilion

Certifierad Somatic Educator, YogaMonks teacher, hälsopedagog och erfaren yogalärare. Jenny vill öppna portarna till människokroppens inre universum och driver idag HimmelJord i Varberg
Med en kombination av kunskaper baserade på modern forskning och uråldriga traditioner hjälper Jenny sina elever att återskapa kontakten med människans självläkande, naturligt självreglerande center. Hon lär ut tekniker för rörelsefrihet, andning, avspänning, och närvaroträning. 
Utgångspunkten för Jennys arbete är att nycklarna till välbefinnande och utveckling finns inom oss själva.  Genom insikt i hur sinnet fungerar och genom att lära oss att lyssna bättre på våra kroppar kan vi hitta sätt att åstadkomma mer… med mindre ansträngning.

Ann-Charlotte Frick
YogaMonks professional teacher

Ann-Charlotte är certifierad yogalärare i metoden YogaMonks samt diplomerad öron-akupressör. Hon har genomgått YogaMonks Teacher Training program på fem år med Mithila Kara som lärare och grundare av utbildningen. Certifieringen i öronakupressur har hon fått hos Anna på Earevolution.

Ann-Charlotte har praktiserat yoga i olika former under större delen av 2000-talet. YogaMonks började hon praktisera med Mithila Kara 2010 och har sedan dess fortsatt med pågående studier både för sin egen praktik och som YogaMonks Professional Teacher. Ann-Charlotte säger att hon efter att ha praktiserat YogaMonks i flera år har lättare att fokusera och finner ett lugn i vardagen. Hon uppskattar YogaMonks och dess flöde av rörelser, en mjuk avslappnad kropp där hela kroppen rör sig som en enhet!

Röster om Ann-Charlotte: 

“ Ann-Charlotte is a dedicated student of yoga, with many years of daily practice experience. As a teacher she is clear, very thorough in her approach, pedagogical and pleasant to be in the presence of. You will be well looked after in her kind creative hands on her courses and treatments. ” Mithila Kara, YogaMonks Master Teacher.

” Jag tycker att introduktionen av YogaMonks Fundamentals med Ann-Charlotte var toppen! Då jag följaktligen är van vid en annan typ av Yoga sedan innan var detta något helt annorlunda, vilket jag jämföreslevis uppskattade. Genom nya rörelser och övningar fick man känna av kroppen på ett nytt sätt. Jag tycker att tempot var bra och gillade att övningarna utvecklades från gång till gång, dessutom fick man möjlighet att öva på de rörelser man gått igenom vid tidigare tillfällen.

Skulle absolut rekommendera denna kurs till andra! ”  Emma

Ninna Olsson

”Öm, stel, ont, spänd eller bara lite trött. Då kan någon form av massagebehandling vara det du behöver, kanske ihop med en livsstilsförändring.” Problemen uppstår inte av sig själva och det är viktigt att hitta orsaken och rätta till det som är fel, inte bara behandla symtomen.”

Ninna är certifierad massör och medicinsk massageterapeut, lymfolog, lymfmassör, kostrådgivare, andningsinstruktör och hälsoinspiratör. Ni hittar hennes verksamhet Ninna-O i Nya Hovås.
Ninnas grundtanke är att förebygga och behandla besvär i muskler och leder, komma tillrätta med ödem av olika slag, motverka ohälsa, öka kroppens egen förmåga att läka och jobba för en högre livskvalitet!

yogamonks
Magdalena Hellman

Magdalena är utbildad Fasciaterapeut och YogaMonks Professional Teacher. År 2019 grundade Magdalena Bindvävskliniken AB och utvecklar idag sitt eget rehabiliteringskoncept Fascia i Rörelse. Magdalena förnyar ständigt sin YogaMonks med Mithila Kara och studerar nyfiket Tom Myers och hans upptäckter i BodyReading!

Röster om Magdalena: 
"Yoga Monks, känner jag, är som gjort för mig och min kropp och mitt tempo. En yoga att ha med länge i livet. Tack Magdalena för din glädje, entusiasm och ditt kunnande!" Inger Moberg

"YogaMonks för mig är ro i kropp och själ. Stelheten är borta och jag kan röra mig fritt igen." Karolina Levin

"YogaMonks, ger mig så mycket för min stela kropp och värkande ländrygg. Och en återhämtande och meditativ stund i den hektiska vardagen" Hanna Humlefjäll

"Jag har prövat många yogaformer och känner därefter att YogaMonks har gjort mest för min kropp. 
Den är så intuitiv och använder kroppens spontana sätt att röra sig. Yogamonks lugna, lyssnande sätt att använda kroppen gör att en lär känna sin kropp inifrån igen. Den är som en inre massage som löser upp spänningar och stelhet på ett naturligt sätt. Den styr inte andningen som i andra yogaformer utan låter andningen naturligt komma med hjälp av kroppens rörelser. Alltså, det känns som jag tidigare har yogat automatiskt utan att lyssna på vad kroppen vill. Det är märkligt trots att jag knappt har yogat sen i slutet av juni och det nu är augusti. Ändå har jag inte känt av mina vanliga krämpor i ländryggen. Jag tänker att YogaMonks har förändrat mitt sätt att röra mig i vardagen också.  Sen hjälper det till att ha en lyssnande och inkännande ledare. 

Det finns aldrig något automatiskt över hennes klasser. Sammanfattningsvis har Magdalena en förmåga att se vad gruppen behöver och kan släppa en planering när hon uppfattar andra behov. Jag ser framemot ett nytt spännande yogaår med hennes  fantastiska, lekfulla och kärleksfulla pass 💕"
Hitta hit

Bindvävskliniken Göteborg

Victor Hasselblads gata 7

421 31 Västra Frölunda

Öppet: Vardagar 09.00-18.00 lördagar 10.00-14.00, kan variera.
Behandlingar bokas här!
Yogaklasser & annat: Se alla Fascia Friends kurser och erbjudande på deras respektive hemsida.
Grupper och Event vid tillgång. Fråga här vilka dagar & tider som är tillgängliga för uthyrning.
Telefon: 0724-486488
Fascia i Rörelse: maila info@bindvavskliniken.se