Fascia Friends

Fascia, Rörelse och Hälsa

Fascia Friends i Göteborg

Välkommen till Fascia Friends; kunniga och professionella yogalärare och terapeuter. Under hösten 2021 kommer vi att ha klasser, kurser och workshops i Bindvävsklinikens yogasal. Där våra gemensamma nämnare är Fascia, Rörelse och Hälsa. Vi vill på det här viset vill dela med oss av kunskap, kroppskännedom och helhetstänk. Välkomna

Ann-Charlotte Frick

Ann-Charlotte Frick är certifierad yogalärare i metoden YogaMonks samt diplomerad öronakupressör.

Hon har genomgått YogaMonks Teacher Training program på fem år med Mithila Kara som lärare och grundare av utbildningen. Certifieringen i öronakupressur har hon fått hos Earevolution.

Ann-Charlotte har praktiserat yoga i olika former under större delen av 2000-talet. YogaMonks började hon praktisera med Mithila Kara 2010 och har sedan dess fortsatt med pågående studier både för sin egen praktik och som YogaMonks Professional Teacher.

Ann-Charlotte säger att hon efter att ha praktiserat YogaMonks i flera år har lättare att fokusera och finner ett lugn i vardagen. Hon uppskattar YogaMonks och dess flöde av rörelser, med en mjuk avslappnad kropp där hela kroppen rör sig som en enhet ”Body as one unit”.

“Jag uppskattar YogaMonks för dess sköna, utmanande och meditativa rörelser och vinasanas.”

Ann-Charlotte Frick

Ann-Charlotte ger behandlingar i öronakupressur och under hösten 2021 kommer hon att hålla i YogaMonks introduktionskurser hos oss på Bindvävskliniken!

Röster om Ann-Charlotte: 
“Ann-Charlotte is a dedicated student of yoga, with many years of daily practice experience. As a teacher she is clear, very thorough in her approach, pedagogical and pleasant to be in the presence of. You will be well looked after in her kind creative hands on her courses and treatments.” Mithila Kara, YogaMonks Master Teacher.

"Jag har deltagit i en introduktionskurs i YogaMonks med Ann-Charlotte Frick. Jag har verkligen haft glädje av kursen. Ann-Charlotte visade de olika momenten och övningarna på ett inspirerande och mycket pedagogiskt sätt. Hon visade på en stor förmåga att hjälpa var och en att anpassa rörelserna till sin egen nivå och kunskap. Hon är både kunnig, erfaren och lyhörd. Passen var roliga och givande, och efteråt var jag avslappnad med en skön känsla i kroppen. ” Katarina Jacobsson

Jenny Ammilon


Jenny Ammilon är Certifierad Somatic Educator, hälsopedagog och erfaren yogalärare, som vill öppna portarna till människokroppens inre universum.

Hösten 2021 ger Jenny en serie workshops i Somatics på Bindvävskliniken.
Med en kombination av kunskaper baserade på modern forskning och uråldriga traditioner hjälper Jenny sina elever att återskapa kontakten med människans självläkande, naturligt självreglerande center. Hon lär ut tekniker för rörelsefrihet, andning, avspänning, och närvaroträning. 
Utgångspunkten för Jennys arbete är att nycklarna till välbefinnande och utveckling finns inom oss själva.  Genom insikt i hur sinnet fungerar och genom att lära oss att lyssna bättre på våra kroppar kan vi hitta sätt att åstadkomma mer… med mindre ansträngning.

Ninna Olsson

Ninna är certifierad massör och medicinsk massageterapeut, lymfolog, lymfmassör, kostrådgivare, andningsinstruktör och hälsoinspiratör. Hon kommer under hösten 2021 att leda och hjälpa till med träning och lymfyoga på Bindvävskliniken!
Ninnas övriga verksamhet går ut på att förebygga och behandla besvär i muskler och leder, komma tillrätta med ödem av olika slag, motverka ohälsa, öka kroppens egen förmåga att läka och jobba för en högre livskvalitet.

"Öm, stel, ont, spänd eller bara lite trött. Då kan någon form av massagebehandling vara det du behöver, kanske ihop med en livsstilsförändring. Problemen uppstår inte av sig själva och det är viktigt att hitta orsaken och rätta till det som är fel, inte bara behandla symtomen." Ninna Olsson

Magdalena Andersson

Magdalena är utbildad Fasciaterapeut samt professionell Teacher av YogaMonks. Också med ständigt utvecklande av YogaMonks samt pågående kurser av BodyReading av Tom Myers. År 2019 grundade hon Bindvävskliniken och utvecklar nu Fascia i Rörelse i samband med Bindvävsbehandlingar.

Röster om Magdalena & YogaMonks: 
"Yoga Monks, känner jag, är som gjort för mig och min kropp och mitt tempo. En yoga att ha med länge i livet. Tack Magdalena för din glädje, entusiasm och ditt kunnande!" Inger Moberg

"YogaMonks för mig är ro i kropp och själ. Stelheten är borta och jag kan röra mig fritt igen." Lina Levin

"YogaMonks,  kort så ger det mycket för min stela kropp och värkande ländrygg. Och en återhämtande och meditativ stund i den hektiska vardagen" Hanna Humlefjäll

Hitta hit:
Bindvävskliniken Göteborg
Victor Hasselblads gata 7
421 31 Västra Frölunda

Öppettider: 9.00-17.00
Behandlingar enligt bokning
Telefon: 0724-486488
Fascia i Rörelse via mail till info@yogacorner.se