Om Bindvävskliniken i Göteborg

Om Bindvävskliniken i Göteborg
Fasciaterapeuter
Lina Levin & Magdalena Andersson
Victor Hasselblads gata 7
421 31 Västra Frölunda

Tel: 0724 48 64 88

Om Bindvävskliniken i Göteborg

Välkommen till Bindvävskliniken i Göteborg, här är några ord om Bindvävskliniken i Göteborg; Mig själv, Magdalena, och Lina, samt om varför intresset för fascia och bindväv bara växer.

Den största fascinationen är kroppens egen förmåga. Att den faktiskt kan hjälpa sig själv, mycket mer än vi är vana vid. Vi har båda fascinerats av kroppens förmåga att läka sig själv. Och när Fascia och Bindväv helt plötsligt dyker upp inom forskningen så inser vi att det är precis den här “nyckeln” som vi väntat på.

Bindväv har nyckel till lymfsystem, energi i kroppen, smidighet, muskler, skelett, nervsystem, känslor, blod och vätskeflöde som hjälper kroppen att fungera optimalt. Och alla dessa nycklar fungerar bäst när bindväven får göra det den gör bäst; att hålla kroppen i balans. Därför är det det vi jobbar med just nu; att med bindvävens hjälp få kroppen i fysisk balans och därigenom också öka hälsan inom många andra områden. Bindvävskliniken drogs igång 2019 av Magdalena och vi ser med spänning fram emot kommande år där mer kunskap och forskning fortsatt kommer att visa oss vägen.

Kroppen vill bara ha balans

Balans så att hela systemet ska fungera, nervsystem, blodomlopp, muskler information till och från muskler, ögonen, öronen.. och så vidare, ALLT i hela kroppen är uppbyggd med balans. Då pratar vi om fysisk balans. Den fysiska balansen krävs för att även den kemiska ska ha bra förutsättningar, för att hormoner ska göra sitt bästa…. Ingen del vill vara klämd eller gömd. Inte ens den emotionella balansen vill vara klämd eller nedtryckt av en fysisk sammandragning. Är ni med… det finns ingenting som undgår den fysiska balansen.

Målet är att vi alla ska börja med Friskvård och därefter, när alla enkla fysiska redskap har använts, då kan vi söka sjukvård. Magdalena har erfarenhet av hur “för mycket” mediciner kan ge negativa följder, medicinering som hade kunnat undvikas om man tittat till den fysiska balansen först. Det handlar inte om att säga nej till medicin, den behöver vi också, men även där ska finnas en balans. En insikt som har följt med henne från barnsben tack vare sin mors sjuksköterskevanor att läsa Fassboken.

Det här är viktigt under behandling
  • Att vi tillsammans lyssnar på kroppen, det är den som har informationen.
  • Att du som kund förmedlar hur det känns och vart vibrationerna tar vägen. Det kan ge svar på mycket, vilka muskler som valt att samarbeta och vilka som blivit utmanövrerade. Orsaker till massor av situationer och besvär finns att avläsa här.
  • Typsikt för behandlingarna är egentligen frågan: Men hur tänkte kroppen här? Dessa svar gör det enklare att förstå orsaker till besvär.
  • Vill du prova en behandling så kan du boka här.

Men hur tänkte kroppen här?

Magdalena
Fascia i Rörelse

Under utbildning till Professional Teacher of YogaMonks så studerade Magdalena Fascia redan 2015. Då förstod hon inte riktigt vidden och effekten av bindvävens kapacitet, inte ens fast Jonathan Monks, grundaren av YogaMonks, förklarade under en lektion: “You are twenty years ahead! You just don’t know it yet”.

Det är alltså tack vare YogaMonks som Magdalena på nytt började lära sig om Fascia, fann utbildningen till Fasciaterapeut och skapade Bindvävskliniken år 2019. År 2022 gick även Lina Levin samma utbildning till Fasciaterapeut och de jobbar nu tillsammans. Värt att nämna är att även Lina har egen erfarenhet av YogaMonks klasser som har hjälpt henne bli av med sina höftbesvär, då dessa rörelser balanserar kroppen.

Fascia i Rörelse är numera ett rehabiliteringsprogram som har grunderna i YogaMonks sätt att röra sig och är läkande för kroppen. Välkommen att boka Fascia i Rörelse.

Några ord om utbildningen till Fasciaterapeut:

Arrangerad av innovatör Hans Bohlin, skapare till de vibrerande maskinerna m1 och m2, som jag skulle säga pratar samma språk som bindväven. Behandling med specifikt de här vibrationerna ber om lov. Inget manipulerande eller forcerande under behandlingarna. Den osteopatiska kunskaperna och handlaget kommer från Osteopat Åke Renman, legitimerad 2001. Samt av lärare och VD Ivar Bohlin som bägge två har öppnat upp ögonen för kroppens förmåga att läka.

Magdalenas förebilder som ligger bakom Bindvävskliniken
  • Jonathan Monks, skaparen av YogaMonks. Yogateacher som under många år var synlig på återkommande YogaGames i Göteborg. Av honom fick jag en förnimmelse av insikt om att fascia är mer än vi känner till.
  • Mithila Kara, grundare till principerna inom Sadhana/YogaMonks, hon har genom åren hjälpt mig hålla i den röda tråden att yoga och meditera lite varje dag. Daglig praktik av det här rörelserna gav mig insikt om Bindvävens ansvar och potential till hälsa. “Daily Does It”
  • Tom Myers och hans arbete Anatomy Trains. Han har gett oss en helt ny kroppskarta av Fascia i våra kroppar. Det är också han som har lärt mig BodyReading, för att snabbt och enkelt se vilka Bindvävsstråk som kroppen har använt sig av, ofta överdimensionerat.
  • Åke Renman, Osteopat och huvudlärare till Fasciaterapeut. Han lärde mig känna och förstå vad händer kan göra.
  • Ida Rolfing, en förebild i hur vi ska se skelettet och betydelsen av att få kroppen i balans. “It’s not how deep you go, its how you go deep”
  • Elisha Celeste, Mobility Mastery. Hon fick mig att inse att Bindväven har integritet. Vi kan inte förändra Bindväven om vi inte bett om lov. Om inte kroppen själv inser syftet med förändring.

Hoppas att ni har fått svar på era frågor om Bindvävskliniken i Göteborg och hur behandlingarna går till och hur det ens kan vara möjligt att hjälpa svåra problem på enkla sätt. Svaret är enkelt; fråga kroppen.

Hur kan det ens vara möjligt att hjälpa svåra problem på ett enkelt sätt?

– Fråga kroppen!

Magdalena Andersson

Magdalena Andersson. Legitimerad Swedish Fascia Vibes terapeut och specialiserad Fasciaterapeut, samt professionell YogaMonks teacher. Skapare av rehabiliteringsprogrammet Fascia i Rörelse. Diplomerad Lymfmassör samt legitimerad Rörelsecoach i Walkfeeling.

Karolina Levin. Legitimerad Swedish Fascia Vibes terapeut, praktiserande YogaMonks yogi samt utbildad pedagog med 10 års erfarenhet inom skola.