Om Bindvävskliniken i Göteborg

Om Bindvävskliniken i Göteborg

Varmt välkommen till oss på Bindvävskliniken i Göteborg,

Vi vill här berätta lite om oss på Bindvävskliniken, Magdalena, och Karolina, vår fascination för vår enda kropp, vår bindvävs intelligens och varför intresset för fascia & bindväv bara växer och växer, hos oss och i hela vår värld!

Kroppens egen förmåga

Kroppens egen förmåga! Att den faktiskt kan hjälpa sig själv så mycket mer än vi är vana vid. Vi har båda fascinerats av kroppens förmåga att läka sig själv. Och när Fascia och Bindväv helt plötsligt dyker upp inom forskningen så inser vi att det är precis den här ”nyckeln” som vi väntat på.

Bindväv har nyckeln till lymfsystem, energi i kroppen, smidighet, muskler, skelett, nervsystem, känslor, blod och vätskeflöde som hjälper kroppen att fungera optimalt. Och alla dessa nycklar fungerar bäst när bindväven får göra det den gör bäst; att hålla kroppen i balans. Därför är det det vi jobbar med just nu; att med bindvävens hjälp få kroppen i fysisk balans och därigenom också öka hälsan inom många andra områden. Magdalena Hellman grundade Bindvävskliniken AB 2019 och vi ser givetvis framåt med spänning emot kommande år där mer kunskap och forskning fortsatt kommer att visa oss vägen.

Kroppen vill bara ha balans

Balans så att hela systemet ska fungera, nervsystem, blodomlopp, muskler information till och från muskler, ögonen, öronen.. och så vidare, ALLT i hela kroppen är uppbyggd med balans. Då pratar vi om fysisk balans. Den fysiska balansen krävs för att även den kemiska ska ha bra förutsättningar, för att våra hormoner ska göra sitt bästa…. Ingen del vill vara klämd eller gömd. Inte ens den emotionella balansen vill vara klämd eller nedtryckt av en fysisk sammandragning.

Summa summarum… det finns ingenting som undgår den fysiska balansen!

Målet är att vi alla ska börja med att söka hjälp inom Friskvården och därefter, när alla enkla fysiska redskap har använts, då kan vi söka sjukvård. Vi har erfarenhet av hur ”för mycket” mediciner kan ge negativa följder, medicinering som hade kunnat undvikas om man tittat till den fysiska balansen först. Det handlar inte om att säga nej till medicin, den behöver vi också, men det måste givetvis finnas en balans.

Detta lägger vi vikt på under Din behandling
 • Att vi tillsammans lyssnar på kroppen, det är den som har informationen.
 • Att du som kund förmedlar hur det känns och vart vibrationerna tar vägen.
 • Det kan ge svar på mycket, vilka muskler som valt att samarbeta och vilka som blivit utmanövrerade. Orsaker till massor av situationer och besvär finns att avläsa här.
 • Typsikt för behandlingarna är egentligen frågan: Men hur tänkte kroppen här? Dessa svar gör det enklare att förstå orsaker till besvär.
 • Har du blivit nyfiken på våra behandlingar?! Boka en behandling här!!

Hur tänkte kroppen här?!

Fascia I Rörelse

Under sin utbildning till Professional Teacher of YogaMonks så studerade Magdalena bindväv/fascia redan under 2011.

Då förstod hon inte riktigt vidden och effekten av bindvävens kapacitet, inte ens fast Jonathan Monks, grundaren av YogaMonks, förklarade under en lektion:

”You are twenty years ahead! You just don’t know it yet!”

Tack vare YogaMonks som Magdalena började bli nyfiken på och tillslut tog steget att lära sig mer om Fascia. Utbildningen till Fasciaterapeut genomfördes och Magdalena grundade Bindvävskliniken år 2019. År 2022 gick även Karolina Levin samma utbildning till Fasciaterapeut och vi arbetaar nu tillsammans. Värt att nämna är att även Karolina har egen erfarenhet av YogaMonks klasser. Dom har hjälpt henne bli av med sina höftbesvär, då denna yogaform balanserar kroppen på ett mycket effektivt sätt.

Fascia I Rörelse är numera ett rehabiliteringsprogram som har grunderna i YogaMonks sätt att röra sig och är läkande för kroppen. Välkommen att boka Fascia I Rörelse.

You are twenty years ahead! You just don’t know it yet!

Utbildning till Fasciaterapeut

Studierna arrangeras av innovatör Hans Bohlin, skapare av de oscillerande maskinerna AtlasBalans M1 och M2. Forskare idag anser att dessa maskiner pratar samma språk som din bindväv. Behandling med specifikt de här vibrationerna ber din kropp om lov, inget manipulerande eller forcerande under våra behandlingar. De osteopatiska kunskaperna och handlaget kommer från Osteopat Åke Renman, legitimerad 2001, samt av vår lärare och VD för Fasciaklinikerna Ivar Bohlin. Bägge två har öppnat upp ögonen för kroppens förmåga att läka.

Magdalenas kunskapsbank
 • Ida Rolfing, en förebild i hur vi ska se skelettet och betydelsen av att få kroppen i balans. ”It’s not how deep you go, its how you go deep”
 • Elisha Celeste, Mobility Mastery. Hon fick mig att inse att Bindväven har integritet. Vi kan inte förändra Bindväven om vi inte bett om lov. Om inte kroppen själv inser syftet med förändring.
 • Tom Myers och Anatomy Trains har gett oss en helt ny kroppskarta av Fascia i våra kroppar. Det är av honom som har lärt mig BodyReading, för att snabbt och enkelt se vilka Bindvävsstråk som kroppen har använt sig av, ofta överdimensionerat.
 • Åke Renman, Osteopat och huvudlärare till Fasciaterapeut. Han lärde mig känna och förstå vad händer kan göra.
 • Jonathan Monks, skaparen av YogaMonks. Yogateacher som under många år var synlig på återkommande YogaGames i Göteborg. Av honom fick jag en förnimmelse av insikt om att fascia är mer än vi känner till.
 • Mithila Kara, grundare till principerna inom Sadhana/YogaMonks. Mithila har genom åren hjälpt mig hålla i den röda tråden att yoga och meditera lite varje dag. Daglig praktik av det här rörelserna gav mig insikt om Bindvävens ansvar och potential till hälsa. ”Daily Does It”

Hoppas att ni har fått svar på era frågor om Bindvävskliniken i Göteborg, hur våra behandlingar går till och hur vi kan hjälpa er med svåra problem på enkla sätt!

Hur kan det ens vara möjligt att lösa svåra problem på ett enkelt sätt? – Fråga kroppen!

Magdalena Hellman, grundare av Bindvävskliniken AB.