Fasciabehandling frigör

Fasciabehandling frigör!

Men, vad är det ni egentligen frigör på Bindvävskliniken när ni utför en Fasciabehandling?

fasciabehandling hjälper hela din kropp

När ni kommer till oss på Bindvävskliniken så träffar ni antingen Karolina eller Magdalena.

Då får Du berätta precis hur Du mår, som om vi är tre i rummet, Din kropp, du och jag.

Hur mår Din kropp, vad har den varit med om och hur uppfattar den dagsläget. Har Du enkelt att till exempel andas, att resa dig upp, hur mår kroppen invärtes och hur låter du din kropp få sova. Allt hänger ihop i kroppen som försöker skapa balans och hjälpa sig själv HELA tiden! Bindväven, tillika fascian, är precis överallt och stöttar Dig och Din fantastiska kropp.

Som om vi är tre i rummet, Din kropp, Du och jag.

Tungt att andas

Om du har svårt för att andas, låt oss titta på de fysiska förutsättningarna, har bröstkorgen rörelse mellan revbenen, hur är bröstkorgen placerad i relation till nacke och höftparti? Hur mår lungorna? Bindväven kanske har dragit åt spännbanden för att den uppfattade det nödvändigt under en period tidigare i ditt liv. Därför har lungorna fått jobba i fysiskt motstånd sedan dess. Då är det viktigt att se dessa spänningar och helheten för att ge lungorna och Din kropp bättre frihet att andas.

Fasciabehandling frigör

Det är det vi gör i en Fasciabehandling, hjälper till att öka flödet i vätskan som stagnerat eller muskler som spänt sig i din kropp. Oavsett vilka problem som du har när du kommer till oss, så gör vi en analys utifrån din kroppsposition, var du har din lodlinje i din kropp och hur du står och går. Vi jobbar med ögonen, ser spänningar och dragningar i din kropp. Och hanterar dessa med våra händer, känner in och släpper på tryck, ökar flödet och hjälper skelettet att komma i balans igen. Vi jobbar också med Fascia Vibes, vibrationer för att separera muskler som klibbat samman och öka flödet.

Fasciabehandlingen får igång flödet i kroppen.

Ett flöde som har stor betydelse för många andra saker i din kropp; såsom träning, lymfa, läkning och eller inflammation i kroppen. Och dessutom, Fasciabehandling frigör inte bara spänningar. Den för också med sig mängder av bonusar för din kropp eftersom det här flödet kommer igång. Precis som i en Lymfmassage. Många säger sig få en känsla av friskhet och lätthet i sin kropp. En känsla som stannar kvar. Läs mer om kundernas rescensioner här.

Relationen mellan skelett, bindväv och muskler

I Fasciabehandlingen så ser vi hur relationen mellan varje kroppsdel är och när skelett, bindväv och muskler är i harmoni så mår kroppen bättre. När höften är i balans så blir steg och samarbete med hela kroppen mycket lättare. Och då får Diafragman bättre utrymme att andas och kan dessutom ge övriga organ den massage som det är tänkt, genom att ge friktion i sina rörelsemönster och upprätthålla vätskeflödet mellan bindvävshinnorna.

Det är din kropp som gör jobbet

Eftersom varje skelettdel hänger i bindväv och inte i musklerna så är det viktigt att bindväven får vara med i matchen när förändring sker. Det är ingen idé att forcera en skelettdel om inte bindväven förstår poängen. Då kommer kroppen bara att återta sin position igen efter behandlingen. Därför ser vi till helheten, ökar på flödet och släpper inte bara spänningar på ett ställe. Vi hjälper kroppen att själv hitta rätt igen. Vi har givetvis Fascia i Rörelse som rehabiliteringsövningar, för dig som suttit fast länge.Glöm inte att det är din kropp som gör jobbet!

Vi på Bindvävskliniken, Karolina & Magdalena frigör och ger en fingervisning om hur den ska hitta bästa läget igen. Boka en behandling HÄR!