Bindvävskliniken i Göteborg – Fasciaklinikerna

Bindvävskliniken i Göteborg – Fasciaklinikerna i övriga landet!

Våra behandlingar kan hjälpa Dig mot ryggont, nacke, axlar, höftbesvär och knän.

Vi behandlar också i många fall framgångsrikt ryggskott, frozen shoulder, tennisarmbåge, plantar fasciit, bakers cysta och karpaltunnelsyndrom för att nämna några diagnoser, men också mot mer diffusa besvär som huvudvärk, migrän och tinnitus.

Höj dig och din kropps välmående och hjälp till att skapa balans och optimera möjligheter att läka sig själv.

Det finns lösningar oavsett var i Sverige du bor!

Fascia- Bindvavsbehandling i Göteborg

Bindvävskliniken finns i Göteborg, Fasciaklinikerna finns i övriga Sverige

Alla terapeuter som jobbar Bindvävskliniken i Göteborg har samma utbildning och är certifierade som övriga Fasciakliniker i Sverige. Så oavsett vilken klinik du är på runtom i landet så är du i goda händer. Varje vecka delar Magdalena och Karolina kunskap och erfarenheter för att vi skall dra lärdom av varandra och utvecklas så att bägge håller samma höga och breda kunskap.

Bindvävskliniken har valt att behålla vårt egna namn eftersom vi utvecklar vårt rörelseprogram Fascia i Rörelse. Inte desto mindre så rekommenderar vi alla kunder att sprida informationen om Fasciaklinikerna och vad alla Fasciaterapeuter i Sverige kan hjälpa Dig med. Det kommer i sinom tid att bli fler Fasciakliniker i Göteborg och vi välkomnar dem alla varmt. Behovet av ett nytt helhetstänk är stort inom friskvården! Med tanke på alla de fina resultat som vi får på kunder oavsett deras dilemman så förstår vi att vi bara är i början på ett helt nytt sätt att behandla människor.

Såhär tänker Bindvävskliniken
  • Friskvård istället för sjukvård.
  • Helhet istället för separerad enhet.
  • Sök orsak istället för att se symptom.
  • Bra flöde av extracellulär vätska också, inte bara blodgenomströmning.

Många pratar om friskvård i stället för sjukvård och visst är det så! Men det räcker inte riktigt, vi behöver också lägga till att vi hjälper kroppen att hjälpa sig själv. Det finns ett nytt grepp i den tanken.

Begrunda själv: Hur tänkte kroppen här… varför gjorden den på det viset som den gjorde? Varför skapade den ett symtom? Symtom är ju bara ett språk! Kroppen vill säga något! Den vill visa på att här finns en obalans.

Vi på Bindvävskliniken ser symtomen som ett tecken på att något är fel. Vi botar inte symtom, vi söker orsak och hjälper kroppen att återfinna sin balans.

Holistiskt synsätt

Vi på Bindvävskliniken samt Fasciaklinikerna har alla ett holistiskt synsätt, där vi ser till helheten. Grundutbildning samt ständigt pågående fortsättningsutbildningar grundar sig på osteopati, med Osteopat Åke Renman från Umeå som huvudman samt Ivar Bohlin från Fasciaklinikerna som håller i utbildningen. Vi har samma tillvägagångssätt i behandlingstekniker med händer och med Fascia Vibes, den oscillerande & vibrerande maskinen från Atlas Balans.

Varmt välkomna till oss på Bindvävskliniken i Göteborg eller Fasciaklinikerna, var i landet du än bor!

Karolina & Magdalena