Fasciaklinikerna – Bindvävskliniken i Göteborg

Fasciaklinikerna – Bindvävskliniken i Göteborg. Våra behandlingar hjälper mot huvudvärk, ömmande muskler, leder, frozen shoulder, hälsporre, svullna ben och mycket mer. Höj ditt välmående och hjälp kroppen att skapa balans och optimera möjligheter att läka sig själv. Oavsett var i Sverige du bor!

Fascia- Bindvavsbehandling i Göteborg

Fasciaklinikerna finns i hela Sverige, Bindvävskliniken finns i Göteborg

Vi terapeuter på Bindvävskliniken i Göteborg har samma utbildning som övriga Fasciakliniker i Sverige. Vi har valt att behålla vårt namn Bindvävskliniken eftersom vi utvecklar ett rörelseprogram om Fascia i Rörelse och inte kan gå precis samma väg som våra kollegor i Fasciaklinikerna. Inte desto mindre så rekommenderar vi alla kunder att sprida informationen om Fasciaklinikerna och vad alla Fasciaterapeuter i Sverige kan hjälpa er med. Det kommer i sinom tid att bli fler Fasciakliniker i Göteborg och vi välkomnar dem varmt. Behovet av ett nytt helhetstänk är stort! Och med tanke på resultaten som vi får på kunder oavsett deras dilemman så förstår vi att vi bara är i början på ett helt nytt sätt att behandla människor.

Såhär tänker Bindvävskliniken:
  • Tänk friskvård istället för sjukvård.
  • Tänk helhet istället för separerad enhet.
  • Sök orsak istället för att se symptom.
  • Tänk bra flöde av extracellulär vätska också, inte bara blodgenomströmning.

Många pratar om friskvård i stället för sjukvård och visst är det så! Men det räcker inte riktigt, vi behöver också lägga till att vi hjälper kroppen att hjälpa sig själv. Det finns ett nytt grepp i den tanken.

Begrunda själv: Hur tänkte kroppen här… varför gjorden den på det viset som den gjorde? Varför skapade den ett symtom? Symtom är ju bara ett språk! Kroppen vill säga något! Den vill visa på att här finns en obalans.

Vi på Bindvävskliniken ser symtomen som ett tecken på att något är fel. Vi botar inte symtom, vi söker orsak och hjälper kroppen att återfinna sin balans.

Holistiskt synsätt

Vi på Bindvävskliniken samt Fasciaklinikerna har alla ett holistiskt synsätt, där vi ser till helheten. Grundutbildning samt ständigt pågående fortsättningsutbildningar grundar sig på osteopati, med huvudlärare Osteopat Åke Renman från Umeå. Vi har samma tillvägagångssätt i behandlingstekniker med händer och med Fasciavibes, det vill säga vibrationer.

Varmt välkomna till oss på Bindvävskliniken eller Fasciaklinikerna, var i landet du än bor.