Blog

Fascia Behandling på Bindvävskliniken i Göteborg

Fascia Behandling är samma sak som Bindvävsbehandling. Men vad är det egentligen kanske du frågar. Vad gör ni på Bindvävskliniken när ni har en Fascia Behandling? Det tänkte jag blogga lite om.

Först när ni kommer till oss, Lina eller Magdalena, så får ni berätta om hur kroppen mår. Precis som om vi är tre i rummet; kroppen, du och jag. Hur mår kroppen, vad har den varit med om och hur uppfattar den dagsläget och hur enkelt är det att tillexempel andas, resa sig upp och eller hur mår den invärtes med tarmar och sömn. Allt hänger ihop och vet du, den hjälper sig själv hela tiden och bindväven, tillika fascian, är precis överallt.

Tungt att andas

Om du tillexempel är tungandad, låt oss titta på de fysiska förutsättningarna, har bröstkorgen rörelse mellan revbenen, eller hur är bröstkorgen placerad i relation till nacke och höftparti? Och hur mår lungorna. Bindväven kanske har dragit åt spännbanden för att den uppfattade det nödvändigt under en period tidigare i ditt liv. Därför har lungorna fått jobba i fysiskt motstånd sedan dess. Då är det viktigt att se dessa spänningar, se till helheten och släppa på dem för att ge kroppen bättre frihet att andas.

Glöm inte att det är din kropp som gör jobbet! Lina och jag frigör och ger en fingervisning om hur den ska hitta bästa läget igen.

Magdalena
Fascia Behandling frigör

Det är det vi gör i en Fascia Behandling, hjälper till att frigöra det som behöver frigöras i din kropp. Oavsett vilka problem som du har när du kommer till oss, så gör vi en analys utifrån din kroppsposition, var du har din lodlinje i din kropp och hur du står och går. Vi jobbar med ögonen, ser spänningar och dragningar i din kropp. Och hanterar dessa med våra händer, känner in och släpper på tryck, hjälper skelettet att komma i balans igen. Vi jobbar också med Fascia Vibes, vibrationer för att separera muskler som klibbat samman och få igång vätskeflödet igen.

Fascia behandlingen får igång flödet i kroppen.

Ett flöde som har stor betydelse för många andra saker i din kropp; såsom träning, lymfa, läkning och eller inflammation i kroppen. Och dessutom, Fascia behandlingen frigör inte bara spänningar. Den för också med sig mängder av bonusar för din kropp eftersom det här flödet kommer igång. Precis som i en Lymfmassage. Många säger sig få en känsla av friskhet och lätthet i sin kropp. En känsla som stannar kvar. Läs mer om kundernas rescensioner här.

Relationen mellan skelett, bindväv och muskler

I Fascia Behandlingen så ser vi hur relationen mellan varje kroppsdel är och när skelett, bindväv och muskler är i harmoni så mår kroppen bättre. När höften är i balans så blir steg och samarbete med hela kroppen mycket lättare. Och då får Diafragman bättre utrymme att andas och kan dessutom ge övriga organ den massage som det är tänkt, genom att ge friktion i sina rörelsemönster och upprätthålla vätskeflödet mellan bindvävshinnorna.

Det är din kropp som gör jobbet

Eftersom varje skelettdel hänger i bindväv och inte i musklerna så är det viktigt att bindväven får vara med i matchen när förändring sker. Det är ingen idé att forcera en skelettdel om inte bindväven förstår poängen. Då kommer kroppen bara att återta sin position igen efter behandlingen. Därför ser vi till helheten, släpper inte bara spänningar på ett ställe utan hjälper kroppen att själv hitta rätt igen.

Glöm inte att det är din kropp som gör jobbet! Lina och jag frigör och ger en fingervisning om hur den ska hitta bästa läget igen. Vill du boka en behandling, så gör det här.