Fascia i Rörelse

Fascia i Rörelse har sina grunder i YogaMonks, där vi utan att spänna oss rör oss som en enhet.

Rör dig som en enhet

Fascia i Rörelse – kurser och klasser

Välkommen att boka in dig på Bindvävsklinikens olika klasser och kurser!

När vi yogar enligt YogaMonks metoder så får hela kroppen röra sig som en enhet. Det görs tack vare vår fascia/bindväv och att vi i rörelserna undgår att spänna musklerna. Varje gång vi spänner musklerna så spänns också bindväven, den får i vanliga fall ingen möjlighet att sträcka ut i sin fulla kapacitet… därför är det lite speciellt med den här yogaformen. Därför att du rör dig med mjuk kropp, utan att spänna musklerna och dessutom bortanför din vanliga komfortzon.

Dynamiska rörelser i ett flöde, utan muskelkontraktioner… är det ens möjligt?

– Jodå, när du väckt bindväven, och sett till att den får glida som det är tänkt.

Magdalena
YogaMonks Fundamentals

Februari måndagar

• Introduktionskurs på 4 veckor
  • 14/2, 21/2, 28/2, 7/3 kl 19.00-20.00

Februari måndagar

• Om du redan gått Introduktionskursen på 4 veckor
  • Välkommen att vara med kl 17.30 – 18.30 på måndagar
  • 14/2, 21/2, 28/2, 7/3 kl 17.30-18.30

Februari onsdagar

• Introduktionskurs på 4 veckor
  • 2/2, 9/2, 16/2, 23/2 kl 19.00-20.00
  • Max 6 deltagare
Fascia i Rörelse är träning som passar alla

Den här träningsformen ger resultat av en mer balanserad och smidig kropp, samt en känsla av välbefinnande!

Bindvävsklinikens principer går lite bortanför den vanliga träningsformen, vi fokuserar inte bara på att kondition och blodomlopp ger hälsa, själva rörligheten ger också hälsa. Det är därför som YogaMonks sätt att röra sig fungerar både som rehabilitering i anslutning till behandlingar men också för att släppa behandlingarna helt och fortsätta att med egna verktyg underhålla hälsa och balans i kroppen.

När bindväven klibbat ihop så tappar vi så mycket energi, det är jobbigt för kroppen att få bort slagg, det är jobbigt för kroppen att via hjärtat pumpa på så att lymfan ska fungera i igenslaggade eller överansträngda banor. Är ni med? Hjärtat är superviktigt, det ska också tränas, men rörligheten så att vi öppnar upp vägar får vi inte glömma av. Det är därför som det för många är ansträngande att träna, det känns precis som att man backar bandet och kroppen mår sämre efter träning… känns det igen? Ofta hänger den här känslan ihop med kroniska diagnoser, det är därför vi ibland behöver börja om med mjuk rörlighet innan vi kan fortsätta pumpa musklerna.

För dig som mår superbra med att träna musklerna så är det här också en passande alternativ träningsform, din bindväv har ju fått jobba mycket för att hänga med i muskelpumpningarna. Om överansträngningar sker så kommer förtätning av fascia som en naturlig följd… Med Fascia i Rörelse så kan du både ha och äta kakan. Det vill säga, både träna muskler på gym och “stretcha” din bindväv hos Bindvävskliniken. Välkommen att prova!

Fascia i Rörelse gör såå mycket nytta för många olika människor, du kan vara smidig från början eller inte alls, du kan vara muskelbyggare eller ha lång tids stillhet bakom dig! Oavsett bakgrund så får du lära dig att röra dig på ett helt nytt sätt. Ett hälsofrämjande sätt. Jag är så tacksam och glad över att Ann-Charlotte vår YogaMonks Teacher, kommer att hålla introduktionskurser i YogaMonks Fundamentals. Här får du möjlighet att få ny kännedom om din kropp och hur den kan röra sig. Det är så vi väcker Bindväven.

Ständigt pågående 4 veckors grundkurser av YogaMonks Fundamentals är vårt mål. Skicka in din intresseanmälan redan nu till: info@bindvavskliniken.se

Praktisk information

Om du inte har praktiserat YogaMonks tidigare så rekommenderas introduktionskursen YogaMonks Fundamentals. Därefter så har du möjlighet att delta i löpande klasser; YogaMonks Fascia i Rörelse. För tillfället finns några få platser kvar på fredagar kl 10.00-11.30

För övrigt gäller följande villkor;

• Anmälan är bindande och sker via mail till info@bindvavskliniken.se
  • I anmälan ska namn, adress och mobilnummer anges
  • Betalning sker innan kursstart till respektive kursledare
  • Instruktion gällande betalning får du i mailet som bekräftar att du fått en plats på kursen

Har du någon fråga eller fundering så svarar vi gärna! Varmt välkommen 🙂

YogaMonks Fascia i Rörelse, tisdagar
  • Löpande YogaMonks klasser hela hösten
  • De här passen kan du gå på efter Fundamentals
  • Innehåll: Rörelser i ett flöde som hjälper din kropp att få balans
  • Tisdagar kl 18.00-19.30
  • Pris 2 700 kr för 10 ggr
  • 90 minuters pass
  • Reservera din plats! Samt avboka ett dygn innan för att undvika att kostnad dras från ditt 10-kort.
  • Ledd av Magdalena
YogaMonks Fascia i Rörelse, fredagar
  • Boka din plats hela hösten – Löpande 10-kort
  • De här passen kan du gå på efter Fundamentals
  • Innehåll: Rörelser i ett flöde som hjälper din kropp att få balans
  • Fredagar kl 10.00-11.30
  • Pris 2 700 kr för 10 ggr
  • 90 minuters pass
  • Ledd av Magdalena Andersson

Specialkurs: Post Covid Återhämtning
  • Individuell behandling samt gemensam rörelseträning i grupp. Andning samt allmän kunskap om din kropp och din bindväv.
  • Skicka intresseanmälan!
  • Pris _ kr
  • Ledd av Magdalena, YogaMonks professional teacher & Fascia terapeut
  • Anmäl till info@bindvavskliniken.se

Har du haft Covid och känner att din kropp behöver hjälp med att komma igång igen är du välkommen att boka din plats. Läs mer om kursen Post Covid Återhämtning här.

Vill du boka en separat Bindvävsbehandling så boka en Fascia Friskvård här.