Workshops i Somatics

Nyfiken på Somatics?

Vi välkomnar Jenny Ammilon till Bindvävskliniken, hon kommer under hösten 2021 att bjuda på en Teaser av Somatics Workshop!

Vill du öka din rörlighet, landa i närvaro och hitta tillbaka till en bättre hållning och ett friare andetag?

Jenny Ammilon

Somatics

Somatics är en unik neuromuskulär form av rörelseträning med rötter i Feldenkraismetoden och baserad på Thomas Hannas arbete ”Myths of Aging”. 

Somatics bygger på långsamma medvetna rörelser, mestadels liggande, som motverkar stelhet och stress såväl fysiskt som psykiskt. Genom att balansera nervsystemet kan vi lösa upp djupt liggande hållningsmönster, som orsakats av skador och påfrestningar. Resultatet är friare rörelser, bättre koordination, mindre smärta och ökad förmåga att vara här och nu.

I Somatics är mindfulness en naturlig del och metoden går hand-i-hand med andra medvetna rörelseformer som till exempel yoga. Somatics underlättar och förbättrar även gång, löpning, fysiskt arbete, hushållssysslor och annan rörelse i vardagen. Då man alltid utgår ifrån sina egna förutsättningar är Somatics en rörelseform som alla kan utöva.

Varje tillfälle är en fristående workshop och kompletterar övriga i serien, genom att fokusera på olika funktionsmönster och delar av kroppen. I workshopen ingår en pdf/arbetsblad som beskriver några grundläggande övningar du kan fortsätta att göra hemma.

Jenny Ammilon som leder workshopsen är Certifierad Somatic Educator, hälsopedagog och erfaren yogalärare.

Workshops YogaSomatics

Välkommen att boka lördagen den 20/11-2021 där vi får grunderna i Somatics samt mer kännedom om oss själva. Pris 480 kr

Anmäl till info@bindvavskliniken.se

Den här lördagen är en Teaser inför vad som komma skall till våren. Vi kan dela upp Somatics Workshop i fyra lördagar där vi kommer att hålla i följande ämnen:

  • I:  Lär känna och balansera core
  • II:  Öka rörlighet i dina höfter
  • III:  Frigör nacke och axlar
  • IV:  Lär känna ditt andetag

Välkommen våran Teaser den 20:e november för att se om du vill lära dig mer 😀

Anmäl till info@bindvavskliniken.se

Om Jenny Ammilon:

Jenny är Certifierad Somatic Educator, hälsopedagog och erfaren yogalärare, som vill öppna portarna till människokroppens inre universum. Hösten 2021 ger Jenny en serie workshops i Somatics på Bindvävskliniken.

Med en kombination av kunskaper baserade på modern forskning och uråldriga traditioner hjälper Jenny sina elever att återskapa kontakten med människans självläkande, naturligt självreglerande center. Hon lär ut tekniker för rörelsefrihet, andning, avspänning, och närvaroträning. 

Utgångspunkten för Jennys arbete är att nycklarna till välbefinnande och utveckling finns inom oss själva.  Genom insikt i hur sinnet fungerar och genom att lära oss att lyssna bättre på våra kroppar kan vi hitta sätt att åstadkomma mer med mindre ansträngning.

Nycklarna till till välbefinnande och utveckling finns inom oss själva

Jenny Ammilon