Workshops i Somatics

Workshopserie i Somatics

Vi välkomnar Jenny Ammilon till Bindvävskliniken, hon kommer under hösten 2021 att bjuda på fyra stycken fristående men väl sammanhängande workshops i Somatics.

Vill du öka din rörlighet, landa i närvaro och hitta tillbaka till en bättre hållning och ett friare andetag?

Jenny Ammilon

Somatics

Somatics är en unik neuromuskulär form av rörelseträning med rötter i Feldenkraismetoden och baserad på Thomas Hannas arbete ”Myths of Aging”. 

Somatics bygger på långsamma medvetna rörelser, mestadels liggande, som motverkar stelhet och stress såväl fysiskt som psykiskt. Genom att balansera nervsystemet kan vi lösa upp djupt liggande hållningsmönster, som orsakats av skador och påfrestningar. Resultatet är friare rörelser, bättre koordination, mindre smärta och ökad förmåga att vara här och nu.

I Somatics är mindfulness en naturlig del och metoden går hand-i-hand med andra medvetna rörelseformer som till exempel yoga. Somatics underlättar och förbättrar även gång, löpning, fysiskt arbete, hushållssysslor och annan rörelse i vardagen. Då man alltid utgår ifrån sina egna förutsättningar är Somatics en rörelseform som alla kan utöva.

Varje tillfälle är en fristående workshop och kompletterar övriga i serien, genom att fokusera på olika funktionsmönster och delar av kroppen. I workshopen ingår en pdf/arbetsblad som beskriver några grundläggande övningar du kan fortsätta att göra hemma.

Jenny Ammilon som leder workshop-serien är Certifierad Somatic Educator, hälsopedagog och erfaren yogalärare.

Workshops YogaSomatics

Välkommen att boka fyra lördagar under hösten 2021 där vi får grunderna i Somatics samt mer kännedom om oss själva. Pris 460 kr per gång eller paketpris 1500 för alla fyra gångerna.

Anmäl till info@bindvavskliniken.se

Somatics Workshop I:  Lär känna och balansera core

  • Lördag den 2 oktober kl 10.00-12.00

Somatics Workshop II:  Öka rörlighet i dina höfter

  • Lördag den 23 oktober kl 10.00-12.00

Somatics Workshop III:  Frigör nacke och axlar

  • Lördag den 20 november kl 10.00-12.00

Somatics Workshop IV:  Lär känna ditt andetag

  • Lördag den 11 december kl 10.00-12.00

Om Jenny Ammilon:

Jenny är Certifierad Somatic Educator, hälsopedagog och erfaren yogalärare, som vill öppna portarna till människokroppens inre universum. Hösten 2021 ger Jenny en serie workshops i Somatics på Bindvävskliniken.

Med en kombination av kunskaper baserade på modern forskning och uråldriga traditioner hjälper Jenny sina elever att återskapa kontakten med människans självläkande, naturligt självreglerande center. Hon lär ut tekniker för rörelsefrihet, andning, avspänning, och närvaroträning. 

Utgångspunkten för Jennys arbete är att nycklarna till välbefinnande och utveckling finns inom oss själva.  Genom insikt i hur sinnet fungerar och genom att lära oss att lyssna bättre på våra kroppar kan vi hitta sätt att åstadkomma mer med mindre ansträngning.

Nycklarna till till välbefinnande och utveckling finns inom oss själva

Jenny Ammilon